Redgy Taerwe

Redgy Taerwe
instagram
facebook
mail
bellen
website
locatie-adres Google Maps

Redgy is een 7de generatie artisanala bakker. Geboren op de dag van de Heilige Aubertus, de patroonheilige van de bakkers en opgegroeid in de bakkerij van zijn vader, ontwikkelde hij als kleine jongen al een grote passie voor de bakkersstiel. Hij volgde dan ook een opleiding tot Bakker & Patssier aan Ter Groene Poorte, waar hij zich ook specialiseerde. Hij liep daarna stages bij internationaal gerenomeerde patissiers als Patisserie Jacques in Mulhouse, Wittamer in Brussel en Patisserie Damme in Gent, waar hij zijn kennis van ingrëdienten en artisanale bereidingen verder verdiepte en zijn drang naar vernieuwing in smaak en beleving verder werd gevoed. 

Sinds Edgy in 2003  de zaak van zijn vader overnam, staat ook het artisanale, met respect voor ingrediënten en rijstijden centraal. Redgy werkt 6 nachten per week om brood te bakken en de patisserie te maken. Daarnaast is hij ook voortdurend aan het vernieuwen met ingrediënten, bereidingen en beleving. Zo ontwikkelde hij recent het ultra-gezonde 'Wakame-brood' (op basis van algen), het Kruisemske en als specialiteit speculoos naar het recept van zijn grootvader. Hij is ook erkend producent van het Adriaan Brouwersgebak (streekproduct) en werd erkend met het HIB-label (homemadeinbelgium.be) voor zijn verdiensten als artisanale bakker. 

Bakkerij Taerwe heeft vandaag een warme bakkerij, 2 winkels in Zingem en Eine, en een aantal broodautomaten in de streek. Naast brood en patisserie kunnen klanten ook voor dagelijkse boodschappen terecht bij Bakkerij Taerwe. Bakkerij Taerwe levert ook aan bedrijven.