BJORN COUDEVILLE

Bjorn Coudeville
instagram
facebook
mail
bellen
website
locatie-adres Google Maps

Kinderdroom wordt werkelijkheid

Sinds Bjorn Coudeville als kleuter een bakkerij bezocht, had hij slechts 1 droom: bakker worden. En zo ook geschiedde. Hij volgde een bakkersopleiding in Ter Groene Poorte te Brugge, vervolledigde een 7e specialisatiejaar en liep vervolgens stage in Parijs. Daarna ging Bjorn aan de slag bij diverse gerenomeerde patissiers, onder andere in Antwerpen en Gent. Evelien Neyens volgde een opleiding accountancy-fiscaliteit en werkte in het weekend als jobstudent in een bakkerij. Een perfecte combinatie zo blijkt, want ondertussen heeft de bakkerij er 2 bakkers en een weekendhulp bij. Om een vlotte bediening te garanderen krijgt Evelien hulp van 3 winkelbediendes, aangevuld met een meerdere jobstudenten in het weekend.

Hoe bakkerij Cappon bakkerij Coudeville werd

In 2003 beslisten Bjorn & Evelien om een eigen zaak op te starten. Niet ver van huis en reeds goed gekend in de streek, was bakkerij Cappon de ideale kandidaat om over te nemen. De klassiekers bleven en het assortiment werd uitgebreid met fijne patisserie en in huis gemaakt roomijs. Tussen 2003 en 2006 werd er geïnvesteerd in machines en werd het atelier uitgebreid om te voldoen aan de strenge HACCP-normen. Het oude atelier werd behouden als warme bakkerij, het nieuwe gedeelte werd de koude bakkerij, waar de patisserie, viennoiserie, ..., vervaardigd worden. In de koude bakkerij werd ook een koel- en diepvriescel voorzien. De volgende jaren werd steeds verder geïnvesteerd in de infrastructuur van de bakkerij.

Kiezen voor kwaliteit

Het is de passie voor artisanaal vakmanschap die Bjorn & Evelien in staat stelde om in 2011 eindelijk hun grote droom te realiseren: een compleet vernieuwde winkel. De winkel werd niet alleen ruimer, ook het assortiment werd uitgebreid (er zijn nu ook belegde broodjes te verkrijgen, er is een ruimer aanbod aan kaas en charcuterie, geschenkmanden, ... ). Bovendien kan men nu vlak voor de deur parkeren, wat altijd handig is. Doorheen de jaren is bakkerij Coudeville steeds trouw gebleven aan hun ideologie: kiezen voor kwaliteit. "We willen ons onderscheiden door steeds te kiezen voor vakmanschap, de beste ingrediënten en de lekkerste artisanale producten."