Peter Dossche

Peter Dossche
instagram
facebook
mail
bellen
website
locatie-adres Google Maps

Peter Dossche baat samen met zijn vrouw Hannelore Hoop een brood- en banketbakkerij uit in Evergem (Oost-Vlaanderen), een landelijke gemeente gelegen tussen Gent en Eeklo.

Peter volgde zijn opleiding in de huidige Ter Groene Poorte (toenmalig Instituut Voor Voeding) te Brugge, terwijl Hannelore Economie aan de U-GENT studeerde. Na het zesde jaar technische opleiding besloot Peter er een zevende jaar bakkerijtechnicus bij te doen. Tijdens deze opleidingsjaren heeft hij stages gelopen bij Sobrie in Gent, Debailleul in Brussel en Wittamer in Brussel. Daarna startte hij zijn loopbaan in de zaak van zijn ouders om deze na 13 jaar in oktober 2003 samen met zijn vrouw over te nemen. Het startschot van de vierde generatie was gegeven.

Hannelore en Peter bouwden de zaak verder uit, vernieuwden in 2009 de winkel en pakten uit met een volledig vernieuwde huisstijl. De filosofie van Peter en Hannelore bestaat erin zich te onderscheiden door te werken met grondstoffen van topkwaliteit en deze te verwerken volgens traditionele productieprocessen. Zo wordt er gebruik gemaakt van Franse bloem zonder toevoegingen voor de bereiding van het stokbrood, wordt de frangipane gemaakt met amandelpoeder van Faro-amandelen, gebruikt men walnoten uit de Périgor en hazelnoten uit Piemonté voor het notenbrood, worden de koffiekoeken gemaakt met poolisch en aop beurre rose, … . Om deze manier van produceren verder te kunnen uitbouwen en gemakkelijker te kunnen inspelen op vernieuwende productieprocessen hebben ze dan ook besloten om in 2019 het atelier volledig te vernieuwen en te investeren in de modernste koel- en bakinstallaties. Door het regelmatig volgen van opleidingen aan Syntra-West en managmentschool Vlerick Gent en Leuven mogen we stellen dat deze mensen over een gezonde dosis motivatie beschikken om de zaak een mooie toekomst te geven.

Peter is lid van Inspired Bakers CALVEL sinds eind 2002 en al sinds enkele jaren actief bestuurslid.