Ruben Cools

Ruben Cools
mail
bellen
locatie-adres Google Maps

Als kleinzoon van een Brugse bakkers familie ben ik na mijn opleiding in Ter Groene Poorte aan de slag gegaan bij diverse traditionele bakkers in het Brugse Ommeland. In 2002 ben ik vervolgens een eigen zaak begonnen in het Westvlaamse Kachtem nabij Izegem.
Van meet af aan specialiseerde ik me in traditioneel brood, werken met desems en in viennoiserie.
Via talrijke opleidingen en internationale wedstrijden haalde ik de preselectie van het wereldkampioenschap.
In 2019 ben ik met de zaak gestopt. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging als productiemanager en productontwikkelaar met het doel de Brussels artisanale biscuiterie “Generous” verder uit te bouwen met als voornamelijk glutenvrije, suikerarme, vegan 'not guilty' producten. Ik ben daarvoor verhuisd naar de Brusselse rand als woonplaats. Vanaf het jaar 2008 ben ik lid van de vriendenkring Calvel.